El robatori de l’ala d’or.

Vet aquí que fa pocs dies ja ha sortit a la llum el conte «El robatori de l’ala d’or», amb el text de David Ortín i il·lustracions de Carles Arbat, d’Edicions i Creacions la Musca. Tota una experiència entrar dins el món bandoler de la mà de dos caps de colles enfrontades: Voltors i Morells a la vila d’Alcover.

Sempre dic que em sento afortunat d’exercir aquest ofici d’il·lustrador ja que és una finestra que s’obre a diferents móns i a aprendre. Uns cops t’apropes a la natura, altres a la música, altres a la llengua, i altres a la nostra cultura que és tan rica de personatges, llegendes, històries i fets. Aquest cop, se m’ha obert una finestra al món dels bandolers del segle XVI-XVII que van tenir la seva importància a la nostra terra i concretament es aquest conte, a Alcover. Fins i tot, el món bandoler ha estat el desencadenant d’una Fira de Bandolers en aquesta localitat que porta ja 17 edicions.

Enguany, però, a causa d’aquest malaït COVID que ho ha aturat tot, no s’ha pogut realitzar però hem tingut el goig presentar aquest llibre al Convent de les Arts. Hem viscut una presentació especial en companyia d’alcoverencs, i a més, amanit amb una increible representació teatral del conte de la mà de tres actors de Batall Produccions.

Un petit recull del magnífic dia d’avui.

I bé, com tot projecte, té un procés creatiu que m’agradaria mostrar-vos. M’acompanyeu?

Tot va començar amb un trio de personatges. Dos nens, caps de colles rivals, Miquel Morell i Pere Voltor i la Remei que amb el seu esperit revel,viurà una gran aventura.

I sabeu on? A Alcover. Al mig de la plaça del poble en una batalla d’insults entre ambdós bàndols:

«-Ets un cul de mofeta! -va dir el Pere Voltor. -Doncs tu tens la cara més plana que una tifa de vaca! -va respondre el Miquel Morell.»

Un dels reptes del conte és que els espais són reals i molta gent s’hi pot sentir identificada. Aleshores va caldre tot un procés de documentació tan històrica com fotogràfic. He d’agrair la col·laboració de l’equip de la Musca, les indicacions del David Ortín, i a l’Ajuntament d’Alcover per haver compartit imatges amb mi a fi de tenir clars els entorns.

Així dons submergit entre piles i piles d’imatges vaig anar construint tot aquest univers bandoler. Fins i tot, per cuiriositat vaig recòrrer a l’Street View per situar on hi havia certs elements.

A poc a poc vaig anar construint els escenaris fent proves, colors i cercant els enquadraments.

Calia tenir clars els personatges, esbossar-los, donar-los identitat i convertir-los en aquells marrecs cridaners, Miquel Morell i Pere Voltor, en caps de colles enfrontades. I és clar, la Remei, la nena rebel! Ja que exisita un gegant adult del Pere Voltor, vam pensar que seria bo d’identificar-lo amb la roba que ja tenia.

Després de tot aquest procés era el moment d’esbossar cada pàgina del conte. Tota una aventura! Havíem de veure com s’explicava amb les imatges.

Finalment, després d’organitzar tota la història era el moment de convertir tots aquells esbossos en colors. Em vaig basar en les fotografies, els colors de l’arquitectura, els colors terrossos i el paisatge d’aquelles terres.

I vet aquí que el conte va ser maquetat, imprès i va començar a caminar oficialment el dia 10 d’octubre pels carrers d’Alcover! Visca l’aventura! Alerta Morells i Voltors us esperen amb les seves malifetes!

1 comentario en “El robatori de l’ala d’or.

  1. Pingback: El robatori de l’ala d’or | La Musca

Deja un comentario