Presentació

Hola a tothom!

Del meu ofici en diuen ser il·lustrador. Segurament, de petit, m’hauria imaginat un senyor amb perruca blanca i vestit d’època que enllustrava sabates que feien llum…

El meu gran tresor eren els llapis de colors amb què pintava les parets de casa i que poc m’hauria imaginat que avui pintarien pagines de contes de “veritat”. Uns anys més tard, vaig seguir el meu instint i vaig estudiar disseny gràfic a l’Escola d’Art d’Olot. Allí em vaig fer amic d’aquella paraula tan gran i anigmàtica que era la “il·lustració”.

Un dia feia quatre gargots i pensava que potser era el meu camí, I d’altres no entenia res de res. Això sí que em feia ballar el cap: il·lustrar, il·lustrar… Què devia voler dir  aquell mot? Enllustrar paraules? Encendre un fanalet al costat de la lletra “I”? Posar una capa de pintura damunt les lletres? O tal vegada fer una intervenció quirúrgica entre línies? Caram! Que n’és de complicat decider-se! L´únic que sí sé, és que les coses ens emocionen quan tenen ànima i sense ànima, ni les paraules, ni els dibuixos són res més que això. I és que si aquestes coses no es fan de veritat, aleshores no tenen sentit.  D’això es tracta també, que malgrat  el que surtin dels pinzells siguin aquarel·les, acrílics, olis, digitals o altres, quan fiques el nas a les pàgines del llibre te les creguis I de cop per  art d’encanteri et trobes a dins d’un conte voltat de l’univers que ha creat un escriptor i un il·lustrador.

Cada dia aquesta paraula em dóna més pistes i m’ensenya coses noves. Alguns cops quan l’encerto em regala un premi com ara el del Cartell del Saló del Llibre Infantil i Juvenil al 2000, el Premi Lazarillo per a Il·lustradors al 2002 amb l’obra: “La Ciutat dels Ignorants” i al 2005 el Premi Llibreter per l’àlbum :“Volem que tornin les vaques boges!” o el Yoichi Sakakihara Prize of Digital Ehon Award, educational APP: How do animals work, by Learny Land /Planet Factory al 2021.

Deja un comentario